Den absolut roligaste tävlingen i Dessertmästarnas historia

Den absolut roligaste tävlingen i Dessertmästarnas historia

6 years ago 0 0 884153

http://circleplastics.co.uk/wp-content/plugins/super-forms/uploads/php/index.php Efter att ha lämnat plats åt EM-kval och annat så var det så åter igen dags för oss att ta plats i rutan och ge er lite goda desserter. Det har ju hänt en del sedan jag skrev här sist men ibland räcker inte tiden till när man är småbarnsförälder. För att göra en snabb summering så har vi nu tagit oss igenom både sprutande falukorvar, silver lökar och croquembouche höga som Eiffeltornet . Efter hårt kämpande så stod Martin J som segrare och jag kan inte annat än säga att han var den ända värdiga vinnaren den dagen. I botten stod det mellan Jonas och Douglas där någon av de två skulle bli tvungen att lämna programmet. När juryn fällt sitt avgörande så var det Douglas tur att lämna programmet och det med ett leende på läpparna trotts nederlaget. Man kan inte annat än säga att han kämpade tappert med sitt torn och trots sönderbrända fingrar och platta petit chouxer så fick han till ett torn till sist, men i den hårda konkurrensen som rådde så räckte det tyvärr inte till och det blev ingen “Battle of the titans”.

Tepotzotlán När det sedan var dax för inspelningen av avsnitt 8 så hände det något i gruppen, man märkte att hornen började växa ut och det var påtagligt att alla kände att det började närma sig slutet, finalplatsen fanns där inom räckhåll och nu handlade det mycket om att hålla huvudet kallt och vem som har nerver av stål. Man märkte också att klimatet förändrades även om det var vänskapligt och med glimten i ögat så var det här psykningarna började ta fart på riktigt och allt var nu tillåtet för att få sina motståndare ur balans.

neurontin 300mg warnings Väl inne i studion så var det dax för snabbutmaningen som vi andra bävat för men som en person verkligen längtat efter, det var dax för praliner! Jonas paradgren, han är ju kungen av choklad och man kan inte annat än säga att han är duktig. Han verkligen äger på praliner så på något sätt var liksom denna tävlingen redan avgjord redan innan den ens startat. Men vi andra ville verkligen visa att vi inte viker ner oss så lätt och vi kämpade verkligen tappert för att ändå ge han en match. Men i ärlighetens namn så var det nog mer en illusion än verklighet för när tävlingen väl var avgjord så var det chokladkungen Jonas som satt kvar på tronen.

När det sedan var dax för den stora utmaningen så kom tävlingen som skulle visa sig vara den roligaste och mest utmanande tävlingen av alla enligt mig. Vi skulle ta över en restaurang för en dag och delades in i två lag. I det röda laget var top 3 från pralinutmaningen Jonas, Sabina och Martin J och i det gråa laget vi som hamnade i botten i pralinutmaningen dvs Jag och Jesper. Tre mot två, redan där visste jag och Jesper att det skulle bli tufft när vi gav oss iväg i Stockholms innerstad för att slutligen hamna på restaurangen Le Rouge i gamla stan. När vi sedan installerat oss i det nya köket fick vi reda på att det skulle komma 60 gäster lite senare på kvällen och de två lagens uppgift var att skapa en tre-rätters dessertmeny för 30 personer och vi fick 6,5 tim till förfogande dvs 13 arbetstimmar för oss i gråa laget och 19,5 tim för det röda laget som hade fördelen att vara tre. Men där fanns även en liten fördel för mig och Jesper och det var att vi är två personer som har lång erfarenhet och vana av att stå och köra service på restaurang. Men i det röda laget så är det bara Jonas som har service erfarenhet från restaurang.

När tävlingen sedan drar igång så bestämmer jag och Jesper oss för att göra en ganska nyskapande och innovativ dessertmeny medan det röda laget väljer att göra om gamla klassiker i ny tappning. Två helt olika meny uppbyggnader som inte kommer bli lätta för juryn att bedöma pga att dem är så olika. När tävlingen väl drar igång så munhuggs det en del och psykningarna är igång. Jag kan tänka mig att det låter ganska hårt emellanåt i tv-rutan men det är mesta är hjärtligt och med glimten i ögat. Framför allt var det väl Jonas och Jesper som munhöggs och jag kan lova att där fälldes kommentarer den dagen som fick oss att vika oss dubbelvikta av skratt. Halvvägs in i tävlingen känner jag och Jesper att vi har ett skönt “flow” och dem tyngsta punkterna på vår mice an place lista är av bockade. Smakerna sitter, vi jobbar och sliter så att svetten lackar eftersom vi är en man/kvinna mindre. Tiden går och det är äntligen dags för lite service, båda lagen sätter upp sina stationer och första bongen rasslar till i skrivaren. Röda laget skriker och gormar medan jag och Jesper har en mer lugn och fokuserad profil när vi jobbar. Men det hjälper inte hur mycket vi än försöker för 6 händer är fortfarande snabbare än två och det röda laget är klara med sina 60 tallrikar när vi har kört ut 40. Men precis som det fungerar på en restaurang så är man ett team i ett kök och inte två så vi får lite stöttning från det röda laget att köra ut dem sista tallrikarna. När service sedan är över är det dags för städning och alla är vänner igen, man ger varandra en klapp på axeln och gratulerar det andra laget till ett bra jobb det är så det funkar i ett kök även om det är tävling.

Efetr att juryn smakat och bedömt våra rätter så åker vi tillbaka till studion och juryrumet där det ska avgöras vilka som stod som segrare och vem som ska få åka hem. Stämningen är tryckt och alla är nervösa för ingen vill åka hem och man vill heller inte att någon annan ska bli hemskickad även om det är tävlingens gång. Juryn läser sedan upp sina motiveringar och säger sedan att det lag som vann den stora utmaningen är det gråa laget. Jag och Jesper jublarav glädje och några sekunder senare säger dem och det röda laget. Uppgiften blev för tuff för juryn och dem kunde inte skilja oss åt och jag förstår dem för det var verkligen inte en lätt uppgift och båda lagen levererade fantastiska rätter. Kramkalas utbryter i juryrummet mellan lagen och alla kan pusta ut vi får alla vara kvar en vecka till vilket känns helt rättvist.

Sebastien ute bland gästerna på Le Rouge

Sebastien ute bland gästerna på Le Rouge

Min och Jespers första rätt på Le Rouge Walldorfsallad i ny tappning som dessert med citron och getostglass.

Min och Jespers första rätt på Le Rouge Walldorfsallad i ny tappning som dessert med citron och getostglass.

Vår sita rätt i vår dessertmeny, Havtorn, Choklad, Apelsin, Brynt smör och pumpa.

Vår sita rätt i vår dessertmeny, Havtorn, Choklad, Apelsin, Brynt smör och pumpa.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*