Vadå vit sparris? Vad snackar ni om?

Vadå vit sparris? Vad snackar ni om?

5 years ago 0 0 2742

order gabapentin cod Alltså först, vit sparris. Jag kan berätta för er att det framgick inte det minsta. Jag gjorde många andra missar med min tolkning men smaklökarna brukar inte svika. Självklart försämras just smaken när man inte ser vad det är för något, så är det med alla element. Tar man bort ett blir det hela genast svårare – OCH roligare. Åtminstone för er tittare!! Haha..

Snabbhetsutmaningen var riktigt rolig alltså. Så himla spännande och se allas chokladfondanter uppradade framför juryn. Jag ÄLSKAR choklad och älskar chokladfondant. Men för det – när gjorde jag det senast? Och hur gör man nu en utan recept eller minsta tillstymmelse till väga mäta. Det är ändå lite prov på skills som gäller, en relevant snabbutmaning kan jag tycka.

I min tar jag med lite salt, för ni vet väl att lite salt hjälper till att framhäva den goda chokladsmaken ännu mer? Smeten är god och fondanten åker in i ugnen. Har man ingen klocka heller så får man ju stå och passa den. Alltså de där minuterna var låååååånga. När alla bara stod och väntade på sina fondakter. Jag tar ut min och känner att den sitter som en smäck. Så jag måste ta av metallringen så att inte den fortsätter värma och då gör att den eftergår. Jag kikar på fondanten och den känns helt perfekt tills jag kollat runt hela. Oj! Den är nog för lös, den kommer inte hålla formen. På med ringen igen.

Chokladfondanten står där framme och man kan nästan bita sig på naglarna så spännande det är. HUR SER DEN UT? Vänd på den då, så man får se! tänker jag när Sebastien skär i kakan. Oooohhhh krämig och fin, precis som den ska vara! Dessvärre ingen vinst i snabbutmaning heller men jag kan lova den var god!

Nice!

 

 

– Vi kommer utsätta er för ett blindtest, säger Magnus.

Salisbury WHAT????

Shit nu blev det Coatzintla SVÅRT på riktigt!!! På med glasögon och lyft på hatten. Vad är det här? Jag känner och känner och smakar på sakerna. Jag kan i alla fall få fram att formen är oval på cylindern och inte rund, frågan är om jag koncentrerade mig lite väl mycket på det och att inte ta i sönder desserten för att inte missa något som gjorde att nu när man sett facit att min var totalt olik, nästan.

 

Bild: Jonas Santos Oliveira

 

Ok, en glasspinne. Vad smakar den? Ja rätt mjölkig, inte så fet som gräddglass utan mjölkig. Där är någon slags tuille i spånformat och en chokladspiral med grov spiral. Check. Själva bakelsen sen är jag ju helt ute och reser på. VAD ÄR DET för något. Jag gör en smörkräm i olika former… men den var ju kall. Vem vill äta kall smörkräm? Känner ni hur det växer i munnen när ni tänker på det? Men vad tusan är det då? Jag kan inte alls tänka, låser sig helt. Som i panikens hetta och man tvingas bara veta fastän jag INTE VET. Sen slår det mig, mousse. Jag gör en kanelmousse. Jag som inte skulle springa i Dessertmästarna. Haha..! När jag snabbt kollar runt på dem andra så ser jag att samtliga använder hasselnötter. Jaha? Det kände jag inte det där heller. Hur var det nu med smaklökarna egentligen. Men jag får hämta några nötter och kasta på dem också.

Så börjar Magnus prata om vit sparris. Nä, det måste vara en luring. Han försöker sätta oss i skiten. Där var ingen vit sparris i den desserten. Eller var där det?

När han sedan nämner det en andra gång så säger magkänslan att det måste där vara då. Tiden är så knapp att jag kokar till någon sparriskräm och lägger i botten på cylindern för dit kom jag aldrig i blindtestet. Kanske kunde den gömt sig där och jag aldrig hann smaka på den.

Det känns faktiskt helt otroligt att man lyckats få fram en dessert som man innan avslöjandet ser ut som den man smakat och känt på. Alltså förstår ni? När vi sedan får se originalet så tror jag inte ens på det. Jag tror dem kommer säga, nej vi bara skojade, egentligen såg den ut såhär, och dra fram en annan. Haha… den chocken! Vilken misslyckat resultat! de flesta smakerna fanns med men oj så svårt. Svårare än vad man kan tro! Jag fick i alla fall revansch på glassen och någon cylinder har jag aldrig gjort förut.

 

Dags och tagga till! Ingen vann denna tävling men tyvärr fick via se härliga Nina lämna programmet. Sjukt att hon satte randig cylinder med två olika choklad, eller hur? Det säger en del!

Som vanligt – Kanal 5 21:00 nästa vecka!

Jag och min dessert!
Bild: Jonas Santos Oliveira

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*