Är semlan en semla? Oavsett var Rambo i mitt lag.

Är semlan en semla? Oavsett var Rambo i mitt lag.

5 years ago 1 0 3280

buy isotretinoin online reviews LAGTÄVLING – oj så SKOJ!

Algeciras Äntligen! Ja verkligen äntligen, så himla roligt med en lagtävling och även om vi inte vann så piskade det igång tävlingsnerverna något helt enormt. Pulsen känns ända ut i fingerspetsarna och jag tror nästan jag har kramp i armarna fastän jag bara står bredvid vår Rambo som vispar äggvita för kung och fosterland. Alltså fatta vilken ängslig känsla att stå vid kanten på bordet när man ser att krafterna tryter. Man vill liksom bara ta över och turas om. Yes! Där satt den, Josef vänder bunken upp och ner och lite lite glider kanske marängen men den stannar kvar och nu jäklar ska här spritsas.

buy modafinil next day delivery Vi ligger efter en bra stund i detta stadie och det är jag som står på andra station. Jag kunde inte bry mig mindre om spritsningen blir snygg eller inte. Kravet är att marängen ska täcka och ingen citroncurd får synas. Det finns ingen tid att förlora och jag trycker ut marängen det snabbaste jag bara har. Vi ska ta mig tusan vinna det här, det ska vi! Pang! Där satt den, vi är nästan ikapp alltså och Alexandra får ta vid med sista momentet som ju är att bränna det. Kunde det bli mer på håret? Efter äggula i vitan och tvungna att börja om på vispningen, en raketspritsning och avbrända toppar får andra laget godkänt och vi förlorade lagtävlingen. Men alltså så himla kul! Tävlingens (för mig) allvar var som bortblåst i denna stund och alltihop var bara så KUL, fastän vi förlorade.

I väntan på resultatet, är dem godkända eller inte?
Bild: Jonas Santos Oliveira

SEMLAN

Och sen då! Det roliga bara fortsätter! Självaste Mattias Ljungberg kommer på besök med en semmel-“limpa” stor nog åt oss alla. Är semlan en semla? Det är boken han skrivet om en herrans massa olika tolkningar av en kär klassiker. Jag undrar om de som blivit upprörda utav boken, eller snarare “förstörelsen” av en sådan klassiker (inte bara en gång utan om och om igen för varje sida man bläddrar), kände inför uppgiften vi nu fick. Haha… ännu flera fria tolkningar.

Mig passade uppgiften väldigt väl, skitkul att få göra en platad dessert igen! Förra veckans utmaning var SÅ SVÅR, alltså MEEEEGASVÅR (jag kollade på programmet en gång till direkt dagen efter i förvånelse över hur vi alla lyckades få fram något) och äntligen fick vi göra fri tolkning igen. En chans att visa upp sig som dessertmakare. Antingen behålla utseende och byta ut smaker, eller göra en dessert med semlekaraktär. Jag behövde inte ens välja. Självklart en dessert. Det är ju Dessertmästarna och för mig blir det en dessert som smakar semla. Jag är sällan nöjd med mina verk, inte till 100%. Det kvittar om jag målar tavlor, fotograferar, planterar i trädgårdslandet eller vad som helst. Det kunde alltid varit lite bättre. Men vet ni, jag är så sjuuuukt nöjd med den här desserten. Oerhört nöjd. Faktiskt.

Ville få inte lite mormors-känsla med allt runt omkring. Hittade inte så många burkar med ingredienser men fick ändå till tanken.

Min dessert smakade semla, fast så mycket godare. Kan ni tänka er vetedegsglass? Magisk blev den! Och hur kul är det inte att göra något med lyckat resultat, som man aldrig någonsin varken hört talas om eller gjort förut? Förutom grädde, vetedeg och mandel så fick desserten små inslag av tonkaböna som i sig har en ton av bittermandel i sig, lite bitter apelsin och grekisk yoghurt för att få upp syran som man kanske saknar i vanlig vispad grädde. En dessert med bra balans både mellan smaker och texturer. Mjukt och krispigt, varmt och kallt. Jag menar småvarma mandelfinancierer med brynt smör, bara där.

Twisten. Jo men visst, nu har jag ju tempererat choklad flera gånger i programmet så bara ge det till mig. Haha… (egentligen – åh nej!).

Jag hade en liten tanke om att få på en miniatyrsemla på desserten också men mina små vetebullar var så torra att jag bara inte kunde lägga på dem. Det hade inte tillfört något mer än för utseendet och smaken är ändå det allra viktigaste.

Förstår ni då känslan när man för en gångs skull är NÖJD med det man åstadkommit och juryn belönar mig med VINST i dagens utmaning? Shit vad glad jag blev!!! Extra kul såklart med Mattias där och vem vet, kanske får jag inflika på ett hörn i 2.0 med min semla, om det blir någon sådan i framtiden? Oavsett längtar man lite till februari nu, då blir det dessertversionen här hemma i alla fall!

Yes! Där satt den!  Bild: Jonas Santos Oliveira

Nästa vecka kör vi igen precis som vanligt. 21:00 antingen på Kanal 5 eller i Dplay. Har man inte möjlighet så finns det tillgängligt efter programmets sänts på Dplay, gratis då dessutom.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*