Apelsinfiléer, spunnet socker, midsommarfest, halleluja-moment och tre vinster på rad!

Apelsinfiléer, spunnet socker, midsommarfest, halleluja-moment och tre vinster på rad!

4 years ago 2 0 3340

http://ifcus.org/.well-known/cgialfa YES! Ännu en vinst!!!

neurontin 100 mg capsule Om vi ska börja med att backa bandet till förra veckan när jag så fint somnade inklämd mellan mina två små mindre människorna här hemma, så blev det ju en….. VINST! Ni morsor där hemma kanske kan relatera till att det är lätt hänt!? En enda apelsinfilé eller snarare två från att kamma hem fördelen kändes aningen snopet. Men nära skjuter ingen hare och det känns ju inte som om det är min grej att få vinna fördelar i den här tävlingen. Och egentligen spelar det ingen roll heller, i alla fall inte de dagar det går bra ändå. Och det gjorde det!

Shimoga ÖKA!                       106 apelsinfiléer, 2 för lite
Bild: Jonas Santos Oliveira

Trots att jag inte fattade någonting när ballerinorna nätt trippade in i studion med sina tutukjolar och min egen fruktan för det gamla bakverket, så gick det vägen. Jag menar hur upphetsande är det med lite maräng, grädde och bär? Nja jag vet inte… det är i alla fall inte alls min grej. Kanske för att jag just är en choklad, kola, salt och nötter-tjej. Men det känns ju inte heller rätt i en pavlova så istället blir det fräscht och syrligt för att försöka lyfta sötberget. Varför inte bygga vidare på apelsinen tänker jag? Det är gott! Ett lutande torn i pisa innehållande sega och krispiga marängbottnar med lite apelincest på, apelsinfiléer, en härlig kräm på skalresterna (med vita och alltihop som “urlakas” i olika kok), apelsinbavarois, citronpannacotta, en hallonpate a fruit skuren i små kuber, färska jordgubbar och hallon, sudachipärlor, citronmeliss och italiensk maräng. Till detta en drink på lagen från apelsinkoket med hallon och citron och torkat apelsin- och citroncest på kanten.

Att Johan fick lämna kändes aningen oväntat, Hade nog tippat honom på en högre placering men nu är det inte jag som är jury och kan göra någon bedömning. Oavsett – cool kille!

 

Dags för provsmakning av Roy Fares.
Bild: Jonas Santos Oliveira

 

KVÄLLENS PROGRAM

Så ja! Alltså idag kände jag att svetten lackade, jag trodde det var min tur att kasta in handduken. Det kändes verkligen så när tiden var ute. Jag fick inte riktigt till det så som jag önskat. Jag satte mig själv i skiten, i onödan.

In kommer vi som Fia med knuff, en i var färg och ser vad som står uppdukat på borden framför oss. Shit vad skoj! Jag har aldrig förut gjort spunnet socker. Snabbutmaningen var skitkul förutom mjölksyran som inte hälsat på på länge då. Den gjorde sig snabbt påmind om att det fortfarande kan. Haha.. Min första tanke var att köra på så det ryker såklart, och doppa relativt försiktigt så man inte kladdar i grytan och kyler ner. Så slipper man springa och värma på. Så länge det går, går det. Jag kastar upp mitt socker efter hand men är ju alledens för snabb. Såklart ska man låta det svalna lite och liksom sätta sig innan man lägger det på högen. Min hög blir liksom inte så mycket högre hur mycket jag än lägger på där i början. Tornet sjunker ju med varje hög jag lägger på. Sen när jag kommer på det är det redan försent. Mitt gröna torn sträcker sig inte högt nog, det var kört. Den här utmaningen hade varit kul och köra igen!

Mjölksyran brottas med grönt spunnet socker.
Bild: Jonas Santos Oliveira

Den stora utmaningen, Midsommarfest! Helst hade jag sett att vi fått göra en dessert igen, men nu skulle vi presentera små petit fourer, fyra stycken olika och en trist som innebar allergier och toleranser. Min tanke kring det hela var att lyfta fram våra svenska bär och komplettera med något gött, en med blåbär och harsyra/granskott, nästa med hjortron och mandel, en tredje med åkerbär och bipollen och till sist, vad vore midsommar utan jordgubbar och fläder?

Skratta eller gråta? Vad mer kan man göra när man gjort det man gjorde?
Bild: Jonas Santos Oliveira

Perfektionist som man är….

Blåbärscremen och pannacottan med harsyra och granskott blev väl mest som jag tänkt. Men sen hur tänkte jag med en maräng ovanpå en rulltårta? Jo saken var den att marängerna hade jag som extra, ifall att, och de tillförde ju textur men tanken… ja den svävade nog iväg med tiden för sen hade jag inte mycket tid kvar alls och då kastade jag på den där extragrejen som var typ det enda jag hann i slutet. Rulltårtan i sig visade ju sig att bli ett riktigt Halleluja-moment dock! Flädercheesecaken var inte top notch i konsistensen, jag fick inte till den helt hundra och kakan under brände jag och fick bara lösa det. Jag stod där vid min bänk, skar mig, sekunderna tickade på de kvarvarande minuterna och tänkte att nu jäklar får du skärpa dig Malin annars åker du hem. Du MÅSTE få fram bottnar till cheesecaken annars går dem inte att ta i. Helt olika i form men än dock en under varje bit. Tvisten la jag inte så stor vikt vid och tog av vad jag hade som matchade kraven. Vad annat kan man göra när man redan känner hur man tappar fotfästet?

Sebastien som provsmakar på midsommarbuffén.
Bild: Jonas Santos Oliveira

Ni förstår! Jag är inte speciellt nöjd med finishen av vad jag presenterat. Inte ens uppdukningen hann jag med, det fanns en tanke men nu bra kastade jag på tyger i våra svenska färger. När tiden är ute ser jag mig omkring och tänker med min redan nedbrutna tanke att det kanske kan vara kört idag, jag tar i alla fall inte hem det. OCH SÅ GÖR JAG DET! Amen alltså förstå lättanden och också förvånelsen. Skön känsla ändå att även om det inte är helt 100 så sitter smakerna där, uppgiften är hörd på så sätt att man ska kunna äta det med fingrarna utan att bli kladdig och även storleksmässigt prickade jag in efterfrågan. Ja men WOW – TRE VINSTER PÅ RAD.

Ris och ros, hissa och dissa… någon ska utses vinnare och någon ska skickas hem.
Bild: Jonas Santos Oliveira

Tråkigt och se Josef åka hem, en genuint snäll pojk som brinner för desserter. Även fast det inte direkt syns!

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*