Glassig semifinal blev blodig fest

Glassig semifinal blev blodig fest

4 years ago 0 0 2527

http://toowoombaroofing.com.au/beence.php Semifinal – Glass i stora lass! Snabbutmaningen bjöd på somrig fräsch glass med jordgubb och passion, läskande god faktiskt!

Flytande kväve har en rätt bra wow-faktor, men inget som är speciellt avancerat. Man måste bara vara lite uppmärksam, för det är inte att leka med. Jag har använt det några gånger tidigare i programmet, men då har det inte visats. Så det var inget som var nytt eller kändes svårt.

Mina funderingar gick med detsamma till en vaniljglass, vem gillar inte en god vaniljglass liksom? Men sedan tänkte jag om tyckte det var bättre att sticka in med en fräsch glass. Den blev riktigt god men vid det här laget, vet vi alla att det ändå inte är min grej att vinna några fördelar. Haha..

Operationsdags eller glass med flytande kväve?
Bild: Jonas Santos Oliveira

 

Halloween, vad tycker ni om att fira Halloween?

Jag har ju bott en del i det stora landet i väst och tycker nog ändå att traditionen hör hemma där borta. Det är stort (som allt annat i USA) och har ju pågått bra mycket längre. Sen är det såklart mysigt med en pumpa som lyser upp i höstmörkret. Kvällens tema var alltså inte riktigt min favorit. Men sen är det också en del utav hela tävlingen Dessertmästarna, att lyssna och kunna ta sig an alla olika slags uppgifter och göra den till sin egen. Att presentera något man ändå tycker är gott och som man kan stå för.

Spräng hjärna. Ja alltså nu så här i efterhand känns ju tanken ganska brutal. Hjärnor och massa blod överallt men lite så kändes hjärnan efter många och långa dagar i dessertköket när man ständigt ska prestera på topp.

Desserten blev i alla fall en halloncremaux som skulle symbolisera en del utav hjärnan, rödbetskaka (vilket flyt att kunna övertala Sofie till att välja den grönsak jag redan stod full i händerna med, haha! Fast å andra sidan hade jag tryckt ner vad hon än sagt i kakan), rödbetscrudité som napoleonhattar med crème och krisp inuti och även några små plättar som skulle symbolisera röda blodkroppar, kokospannacotta, väldigt syrlig halloncoulie som blod, nougatine som glasskärvor och kanske något till som jag missat.

Som komplement gjorde jag en iskall och blodig shot i plastsprutor, hallonkola (ja rätt platt men hann inte annars) med lakritspulver på och några vassa ostknivar med en liten upprepning för att jag tyckte bordet kändes tomt och jag inte hann göra fler saker helt enkelt. Kändes lite sådär men fick samtidigt trycka lite extra på hjärn-känslan.

Jag tycker definitivt att jag fick till en Halloweenfest med mitt uppdukade bord, inte bara i dekoren utan med helhetstäcket i presentation av desserterna också. Så i det stora hela är jag nöjd med det jag fick fram. Sen går det nog att konstarea att känslorna spelar in, känns uppgiften rolig går det lättare bra, känns den mindre skoj har det också gått mindre bra.

Undra vad Ormoc FINALEN bjuder på och vilka känslor som får ta plats där?

Med armarna i kors, vad nu då?
Bild: Jonas Santos Oliveira

http://mangos-falmouth.co.uk/product/daikiri/ WOW!!!! JAG ÄR I FINAL!!!!

Ni missar väl inte på onsdag kl. 21:00 i Kanal 5?

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*