http://disegnoworks.com/client/finnish-institute-london  

Biografi

where to purchase disulfiram  

Mitt första och starkaste inspirationsminne som barn var när jag sprang runt i min farfars konditori i Vellinge. Det kändes som om jag hade kommit till himmelriket – tänk att få springa runt bland nybakade kanelbullar, färgglada tårtor och spegelblanka praliner.

http://ayurvedic-treatment.com/tag/lighten/ Det var där och då min spännande resa in i den gastronomiska världen började. Och det har alltid funnits en nyfikenhet och ett driv att experimentera och lära mig nya saker och skapartekniker – att utmana mig själv och bli bättre.

Min tanke kring gastronomi har alltid varit väldigt tydlig och den handlar om respekt och ödmjukhet, respekt till råvaran och ödmjukhet till den person eller personer som producerat den. Min uppgift är sedan att förädla denna fantastiska produkt eller råvara och bibehålla dess unika smak och textur på bästa tänkbara sätt. Därför är det viktigt för mig att jobba med rena smaker och hitta smakvänner som kompletterar varandra istället för att ta ut varandra.

Mycket i mitt liv kretsar kring mat och gastronomi och det finns nog ingen som säger emot när jag säger att detta är min stora passion här i livet. Allt från att odla själv till att ströva runt i naturens stora skafferi för att hitta det perfekta björnbäreteller det mest välsmakande äpplet.

Det är egentligen så allt börjar innan jag skapar mina desserter, tårtor och bakverk. Så med andra ord skulle jag vilja säga att naturen är min absolut största inspirationskälla.

– När jag sedan skapar mina desserter känner jag mig som en konstnär som står framför sitt staffli, där tallriken är min canvasduk och ingredienserna mina färger.

Med de bästa ingredienserna jag hittar för säsongen sätter jag igång att måla min tavla där det visuella är minst lika viktigt som att tillfredsställa alla smaksinnen. 

För likt en konstkritiker kommer ju gästen bedöma mitt konstverk, först kommer de granska den med blicken innan dem möts av en smakkombination som är både god och välbalanserad tillika spretig och provocerande. Det bästa jag vet är när mina desserter skapar en diskussion kring bordet.

a

Meriter

2015 – Pastry Inspiration by Martin Morand

2015 – Chefskonditor Cater Event

2013 – 2014 Köksmästare F12 Gruppen

2010 – 2013 Vendel Restauranger

2005 – 2010 Krögare

2000 – 2004 Köksmästare HMS Carlskrona

a

Tävlingsmeriter med Team Kulinar och Skåne kulinar

Culinary Olympics: 2000, 2004, 2008, 2016

Culinary World Cup: 2002, 2006, 2010 och 2014

 a

Övriga meriter

Vinnare av Dessertmästarna 2015 på Kanal 5